Malaysiakini is the news of political site that showing all news whether for BN side of PR side. They were playing role as a main source for everyone that want to get some explaination and review for some issue from both side or independent side.

Laman Malaysiakini Online ini diwujudkan adalah bagi menyediakan satu platform bagi memudahkan pembaca mendapat berita terkini secara keseluruhan yang ada dilaman asal Malaysiakini Online. Diharap laman ini dapat mempercepatkan pembaca mendapat maklumat dan berita yang ingin mereka inginkan.

MalaysiaKini Online => alternatif & adil Malaysia

Malaysiakini Preview : Berita Utama

Malaysiakini Preview : News

当今大马 Preview : News In Chinese version

Malaysiakini Preview : Kolum

Malaysiakini Preview: Pendapat

Malaysiakini Preview: Minda Editor

Malaysiakini Preview: Surat

MalaysiaKini Online Preview - Dr M: MB harus dibenar panggil mesyuarat DUN

Ahad 8 Februari 2009

Mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata "tindakan melompat" wakil rakyat di Perak seharusnya mengakibatkan pembubaran dewan undangan negeri (DUN) tetapi oleh kerana Sultan Azlan Shah mengisytiharkan tidak perlu diadakan pilihanraya, maka keputusan itu harus dihormati.mahathir mohamad 180108Katanya, menteri besar pembangkang harus dibenarkan memanggil mesyuarat DUN dan undi tidak percaya perlu diluluskan terhadap kerajaan berkenaan, lapor Bernama."Tetapi jika menteri besar tidak mahu mengadakan sidang DUN, jadi bagaimana kita boleh paksa beliau berbuat demikian."Undang-undang menyatakan undi tidak percaya mesti diluluskan sebelum ada pertukaran kerajaan."Sekalipun mereka terus memerintah negeri itu, mereka bertindak sebagai kerajaan minoriti. Bagaimana kerajaan minoriti hendak mentadbir negeri, bila ia tidak punya sokongan," kata Dr Mahathir selepas demonstrasi teknologi SmartPool di the Mines Waterfront Business Park di ibunegara semalam.

Untuk berita lanjut,sila klik disini

Penafian

Sumber dalam Laman blog ini bukan hak milik pemilik blog Malaysiakini online ini.Pemilik Blog Malaysiakinionline.blogspot.com tidak bertanggungjawab terhadap setiap sumber yang wujud dalam laman ini. Segala sumber adalah tanggungjawab dan hak milik pemilik sumber asal.